Orkaitėje kepta višta su daržovėmis
| |

Orkaitėje kepta višta su daržovėmis

Ingredientai:

  • vištos: 1,6 kilogramo
  • bulvės: 4 (didelių)
  • morkos: 3
  • svogūnai: 3
  • česnakai: 2 galvučių
  • maltas rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanduo: 100 mililitrų
  • aliejus
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • „Gyros” prieskoniai: 3 arbatinių šaukštelių

Jeigu neturite „Gyros” prieskonių į sudėtį įeina: kalendros, juodieji pipirai, raudonoji paprika, čiobreliai, kmynai, mairūnai, raudonėliai, aitrioji paprika, svogūnai, česnakai ir cinamonas.

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje vištą nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Iš visų pusių apibarstome prieskoniais, druska, maltais juodaisiais pipirais bei dedame į šaldytuvą maždaug 3–4 valandoms.

2. Tuomet į kepimo skardą dedame stambiais gabalais supjaustytas bulves, morkas, į 4 dalis perpjautus svogūnus, nenuluptas česnako skilteles, viską apšlakstome aliejumi, suberiame rozmarinus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome. Ant viršaus uždedame vištą (surišame kojas, o sparnelius pakišame po višta).

3. Tada kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių bei supilame vandenį. Paskui uždengiame folija bei kepame 30 minučių. Nuimame foliją bei kepame dar 30 minučių, keletą kartų palaistydamos susidariusi sultiniu.

4. Kai višta iškeps, išimame iš orkaitės, pridengiame folija ir leidžiame šiltai pastovėti maždaug 15–20 minučių. Skanaujame!

Pastebėjimas: jei sparneliai nesilaikys po višta, tuomet juos apsukame folija, kad kepant per daug neapskrustų.

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai