Ingredientai:

  • bulvės (vidutinio dydžio) – 4 vnt
  • kumpis – 80 g
  • kietas sūris – 120 g
  • sviestas – gabalėlis
  • neriebi grietinėlė – šlakelis
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • kapoti žalumynai papuošimui

Gaminimo eiga:
1. Bulves gerai nuplauname šepetėliu ir keliskart bakstelime šakute. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame bulves ir šauname į orkaitę. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje, apie 50-55 minutes.

2. Iškeptas bulves atvėsiname ir atsargiai perpjauname pusiau, arba į 4 dalis. Šaukštu išskobiame dalį minkštimo (turi likti apie 1 cm storio geldelės). Geldeles apibarstome trupučiu druskos, ištepame tirpintu sviestu ir vėl šauname į orkaitę. Kepame trumpai, 5-9 minutes, kol pradės gražiai skrusti.

3. Išskobtą bulvių minkštimą sumaišome su kubeliais pjaustytu kumpiu (galima naudoti ir keptuvėje pakepintą mėsos faršą), tarkuotu sūriu ir grietinėle. Paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome.

4. Į bulvių geldeles dedame įdaro ir dar kepame orkaitėje apie 7-10 minučių. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 5 kartai, 1 vizitų šiandien)