Persikų duonelė su graikiniais riešutais
Ingredientai:
- kiaušiniai: 1
- cukrus: du trečdaliai puodelio (1 puodelis – 236 mililitrų)
- augalinis aliejus: 0,5 puodelio
- kefyras: 0,75 puodelio
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- miltai: 1,6 puodelio
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kepimo soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
- persiko kubeliai: 1 puodelio (susmulkinti)
- susmulkinti graikiniai riešutai: 0,25 puodelio (galite naudoti daugiau)
Papildomai:
- plonos persiko skiltelės: 11
- maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- rudas cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- miltelinis cukrus: papuošimui prieš patiekiant
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros, kepimo popieriumi išklokite duonelės kepimo skardelę.
2. Tuomet dideliame dubenyje suplakite kiaušinį, cukrų, aliejų, kefyrą bei vanilę. Miltus sumaišykite su kepimo soda bei kepimo milteliais. Sausą mišinį suplakite su šlapia mase, kurią pasiruošėte prieš tai. Tada įsukite riešutus bei persikų kubelius. Gautą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formelę. Ant viršaus išdėliokite persikų skilteles.
3. Po to cinamoną sumaišykite su ruduoju cukrumi bei apibarstykite tešlos viršų. Pašaukite į jau įkaitintą orkaitę.
4. Kepkite maždaug 60 minučių, į pabaigą tešlą tikrinkite mediniu pagalėliu (kol neapsivels tešla). Iškepusią duonelę vėsinkite kepimo formoje, iš jos išimkite tik po 10–15 minučių. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas