Pertepti vafliai su lazdyno riešutais
Ingredientai:
- vaflių lakštai: 6 (didesni)
- lazdyno riešutai: 150 gramų
- sviestas: 200 gramų
- kondensuotas pienas: 400 gramų (1 skardinė)
- šokoladas: 200 gramų (geriausiai pieniškas)
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia lazdyno riešutus porą minučių pamaišydami pakepinkime keptuvėje, kad atšokinėtų odelės. Atvėsinkime.
2. Tuomet trinandamos tarp pirštų pašalinkime odeles (nieko tokio, jei visiškai nepasišalins). Tuomet sumalkime (kavamale, virtuviniu kombainu arba kokteiliniu mikseriu) iki rupių miltų.
3. Po to sviestą, kondensuotą pieną bei šokoladą kaitinkime iki vientisos masės. Gautą masę sumaišykime su maltais riešutais.
4. Imkime vaflį, ant jo tepkime 4 šaukštus masės ir tolygiai paskirstyti, vėl uždėkime vaflį, masę ir kartojam. Kol viršuje lieka vaflis.
5. Suspaudžiame kokia storesne, didesne knyga (ar kitu daiktu, kuris šaus į galvą) ir laukiam geriausiai iki kito ryto 🙂 Arba bent jau kelias valandas, kol kremas šiek tiek įsigers bei pastings. Valgom!