Šokoladinis putėsis
|

Šokoladinis putėsis

Ingredientai:

  • sviestas – 1 valg. šaukšt
  • juodas šokoladas – 120 gr
  • kiaušinio tryniai – 3 vnt
  • kiaušinio baltymai – 4 vnt
  • cukraus pudra – 2 arbat. šaukšt
  • apelsino tarkuota žievelė – pagal skonį

Gaminimo eiga:
1. Sviestą ištiripinkite ant ugnies. Sulaužytus šokolado gabaliukus sudėkite į sviestą ir taip pat ištirpinkite.

2. Į šokolado masę įmaišykite išplaktus trynius.

3. Atskirame indelyje išplakite kiaušinio baltymus. Į juos įpilkite cukraus pudrą.

4. Į šokolado masę įdėkite apelsino žievelę ir trečdalį baltymų, viską gerai išmaišykite. Išmaišius, dėkite kitą dalį baltymų ir dar kart išmaišykite.

5. Putėsius sudėkite nedideliuose indeliuose ir palaikykite šaldytuve prieš patiekiant.

Parodyta 5, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai