Petražolių sriuba
Sriubai pagaminti reikės:
- 125 g šviežių petražolių lapelių
- 75 g sviesto
- 300 g bulvių, nuluptų ir supjaustytų
- 1 didelio svogūno, nulupto ir supjaustyto
- 750 ml vištienos sultinio
- 125 ml grietinėlės
- žiupsnelio druskos
- juodųjų pipirų
- kelių didelių šaukštų vandens
Gaminimo eiga:
1. Petražolių lapelius padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį susmulkinkite.
2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite pjaustytas bulves, suberkite smulkintą svogūną ir petražoles. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir troškinkite daržoves, kol bulvės suminkštės. Į sviestą įlašinkite kelis šaukštus vandens, kad daržovės nepridengtų.
3. Bulvėms suminkštėjus į keptuvę supilkite vištienos sultinį. Uždengę keptuvę sriubą šildykite dar 10 minučių.
4. Sudėkite likusių petražolių lapelius. Atidengę keptuvę kaitinkite sriubą dar kelias minutes ir gerai išmaišykite medine mentele. Paragaukite ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų. Padidinkite ugnį ir leiskite sriubai užvirti.
5. Sriubą supilkite į dubenį ir sutrinkite. Leiskite atvėsti.
6. Supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
7. Sriubą šildykite keptuvėje. Patiekite su šviežia itališka duona.