Pikantiškai marinuoti viščiukų sparneliai
Paprastas, puikiai pietums tinkantis marinuotų pikantiškų vištienos sparnelių receptas.
Trukmė: 10 min. ruošti, 30 min. marinuoti, apie 20 min. kepti. Porcijos: dviem (arba vienam išalkusiam vyrui).
Patiekalui reikia:
- apie 800 g viščiuko sparnelių
- druskos ir šviežiai maltų pipirų
- kelių citrinos skiltelių (kepti drauge)
- keptų ar virtų bulvių (patiekimui)
Marinatui:
- apie 100 g/ml alyvų aliejaus
- apie 50 g/ml raudonojo vyno acto
- 2 šaukštų prancūziškų garstyčių
- a.š. garstyčių grūdelių
- a.š. su puse česnako granulių (arba 4-5 grūstų skiltelių)
- šaukšto čili miltelių (naudojau šiuos, jie nėra labai aštrūs)
- a.š. aitriosios paprikos
- 1-2 a.š. kajeno pipiro
- šaukšto saldžiosios paprikos miltelių
Gaminam:
1. Paruošti marinatą: sumaišyti visas sudedamąsias dalis.
2. Viščiukų sparnelius nuplauti ir nupjauti smailųjį (ploniausią galiuką), išmesti jį. Įtrinti mėsą pipirais ir druska. Sudėti į marinatą ir marinuoti šaltai apie 30-40 minučių.
3. Išimti viščiukus iš marinato ir apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Ant viršaus užmesti citrinas, leisti joms iškepti drauge, išleidžiant sultis ant mėsos, tada kartu ir patiekti.
4. Galima dar pabarstyti ant viršaus paprikos miltelių (jei mėgstate aštriau – kajano, jei švelniau – saldžios paprikos). Patiekti su bulvėmis. Skanaus!