Pyragaičiai su obuoliais ir graikiniais riešutais
|

Pyragaičiai su obuoliais ir graikiniais riešutais

Ingredientai:

  • sluoksniuota bemielė tešla: 1 pakuotės
  • obuoliai: 1 kilogramo
  • geltonos spalvos želė: 1 pakelio (aš tokios neturėjau, tad naudojau agrastų)
  • smulkinti graikiniai riešutai: 200 gramų
  • medus: 5 šaukštų
  • pienas: 4 šaukštų
  • cukrus: 160 gramų
  • sviestas: 120 gramų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje tešlą supjaustykite į 3 lygias dalis bei dėkite į kepimo formą. Subadykite šakute bei kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Atvėsinkite.

2. Tuomet obuolius nulupkite bei sutarkuokite su burokine tarka. Dėkite į puodą bei kaitinkite maždaug 10 minučių. Supilkite želės miltelius bei gerai išmaišykite. Atvėsinkite.

3. Tada į keptuvę dėkite sviestą, medų, berkite cukrų, riešutus bei pilkite pieną. Maišydamos kaitinkite tol, kol masė užverda. Atvėsinkite.

4. Po to imkite tešlos lakštą (aš formavau silikoninėje formoje), jei tešla išsipūtusi – paspauskite, kad sukristų, bei aptepkite puse obuolių masės. Uždėkite antrą tešlos lakštą, truputį paspauskite bei dėkite likusią obuolių masę. Klokite trečią tešlos sluoksnį bei dėkite riešutų masę.

5. Galiausiai dėkite į šaldytuvą sustingti. Skaniausias kitą dieną.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai