Rafaelo tortas
|

Rafaelo tortas

Ingredientai tortui:

  • kiaušiniai – 5 vnt
  • cukrus – 220 g
  • aliejus – 70 g
  • migdolų esencija – 1 arbat. šaukšt
  • miltai – 230 g
  • kepimo milteliai – 2 arbat. šaukšt
  • kondensuotas pienas – 1 skardinė
  • kokoso drožlės – 60 g
  • sviestas – 180 g
  • grietinėlė – 450 g
  • grietinėlės standiklis – 2 pakeliai
  • vanduo – 200 g
  • citrinos sultys – 1 vnt
  • cukrus – 1 arbat. šaukšt
  • kokoso drožlės papuošimui

Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius išplakite su migdolų esencija ir cukrumi. Įpilkite aliejų. Pamažu berkite miltus, įmaišykite kepimo miltelius ir masę dėti į 25cm. skardą 190 laipsnių orkaitėje.

2. Kambario temperatūros sviestą gerai sumaišyti su kondensuotu pienu ir įmaišyti kokoso drožles. Palaikykite šaldytuve apie 40 min. Grietinėlę plakite su standikliu ir taip pat dėkite į šaldytuvą. Po 40 min. grietinėlę supilti į sviesto masę ir gerai išmaišyti.

3. Vandenį, citrinos sultis ir cukrų išmaišyti ir laistyti biskvito lakštus.

4. Iškepus biskvitui, jį padalinkite į 4 dalis. Biskvitas, kremas, biskvitas, kremas. Šonus ir viršų apibarstykite kokoso drožlėmis ir papuoškite rafaelo saldainiais. Dėkite į šaldytuvą.

Parodyta 24, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai