Rafaelo tortas
Ingredientai tortui:
- kiaušiniai – 5 vnt
- cukrus – 220 g
- aliejus – 70 g
- migdolų esencija – 1 arbat. šaukšt
- miltai – 230 g
- kepimo milteliai – 2 arbat. šaukšt
- kondensuotas pienas – 1 skardinė
- kokoso drožlės – 60 g
- sviestas – 180 g
- grietinėlė – 450 g
- grietinėlės standiklis – 2 pakeliai
- vanduo – 200 g
- citrinos sultys – 1 vnt
- cukrus – 1 arbat. šaukšt
- kokoso drožlės papuošimui
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius išplakite su migdolų esencija ir cukrumi. Įpilkite aliejų. Pamažu berkite miltus, įmaišykite kepimo miltelius ir masę dėti į 25cm. skardą 190 laipsnių orkaitėje.
2. Kambario temperatūros sviestą gerai sumaišyti su kondensuotu pienu ir įmaišyti kokoso drožles. Palaikykite šaldytuve apie 40 min. Grietinėlę plakite su standikliu ir taip pat dėkite į šaldytuvą. Po 40 min. grietinėlę supilti į sviesto masę ir gerai išmaišyti.
3. Vandenį, citrinos sultis ir cukrų išmaišyti ir laistyti biskvito lakštus.
4. Iškepus biskvitui, jį padalinkite į 4 dalis. Biskvitas, kremas, biskvitas, kremas. Šonus ir viršų apibarstykite kokoso drožlėmis ir papuoškite rafaelo saldainiais. Dėkite į šaldytuvą.