„Šakočio giminaitis“
|

„Šakočio giminaitis“

Ingredientai:

  • sviestas: 250 gramų
  • cukrus: 250 gramų
  • kiaušiniai: 7
  • druska: žiupsnelio
  • miltai: 150 gramų
  • kukurūzų krakmolas: 100 gramų
  • kakava: 2 šaukštų
  • aliejus: 20 mililitrų

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių bei baltymus padeėkite į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės (maždaug 5 minutes). Po vieną dėkite trynius bei kas kartą gerai išmaišykite. Įsijokite miltus, sumaišytus su kukurūzų krakmolu, ir gerai išmaišykite.

2. Tuomet į baltymus berkite druską bei labai gerai išplakite, kad baltymų masė būtu standi ir apvertus dubenį neiškristų. Su mediniu šaukštu baltymų masę atsargiai įmaišykite į tešlą (daug maišyti nereikia, svarbu, kad viskas susijungtų). Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, į abi įpilkite po 10 mililitrų aliejaus, į vieną tešlos dalį suberkite kakavą ir išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros (nustatykite grilio režimą arba kad keptų tik iš viršaus).

3. Tada skardą išklokite kepimo popieriumi. Pasiėmusios nemažą šaukštą pilkite pirmą tešlos sluoksnį bei paskleiskite po skardą, dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 2–3 minutes. Tešlos sluoksnis turi būti tvirtas bei pradėjęs keisti spalvą. Dėkite kitos spalvos tešlos sluoksnį bei vėl apie 2–3 minutes kepkite. Ir taip, kol išnaudosite visą tešlą. Galite iškepusį bei atvėsusį užpilti glajumi. Skanaus!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai