Ingredientai:

  • 300 gr. žaliųjų ir geltonų skaldytu žirnių
  • 500 gr. sudytos (rūkytos) šoninės
  • 2 nedidelės morkos
  • 4 nedidukės bulvės
  • 1 vištienos sultinio kubelis (2.5l mėsos ar daržovių sultinys)
  • 2.5l vandens
  • pagardinimui švieži krapai, duonos skrebučiai

Gaminimo eiga:

1. Žirnius iš vakaro užmerkiame, bet aš šį kartą prieš virimą tik perploviau du kartus.

2. Užpilame vandeniu žirnius ir užverdame. Įdedame sultinio kubelį ir sumažinus ugnį verdame ~1 valandą.

3. Per tą laiką gerai paspirginame šoninę.

4. Sudedame smulkintais kubeliais morkas ir bulves, spirgius be riebalų ir verdame ~1 valandą. Žirniai pilnai suverda, daržovės išlaiko savo formą.

5. Sriubą gardinau šviežiais krapais. Tiekiant lėkštėje įpiliau triufelių skonio „balsamic glaze“ ir pagardinau česnakiniais duonos skrebučiais.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Dalia’s Home Foods

(Visited 9 times, 1 visits today)