Sluoksniuotos tešlos bandelės su cinamonu
Ingredientai:
- sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų (2 lakštų pakelio)
- rudasis cukrus: 4-5 valgomųjų šaukštų
- cinamonas: 1,5 arbatinio šaukštelio
- kiaušinio baltymai: 1
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad lakštai būtų plonesni. Ištepkite juos lengvai išplaktu baltymu (pasilikite bandelių aptepimui).
2. Tuomet pabarstykte cukrumi, sumaišytu su cinamonu (irgi pasilikite viršui). Ilguosius lakštų kraštus susukite į ritinėlį (stipriai nespauskite). Supjaustykite ritinėlį maždaug 4-5 centimetrų pločio gabaliukais.
3. Tada dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (palikite nemažus tarpus), aptepkite viršų baltymu bei pabarstykite likusiu cinamoniniu cukrumi.
4. Galiausiai kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, arba kol bandelės ima gražiai rusti. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai