Šokoladinis kefyro pyragas
|

Šokoladinis kefyro pyragas

Ingredientai:

  • cukrus: 2 puodeliai (puodelis – 250 mililitrų)
  • miltai: 1 ir trijų ketvirtadalių
  • kakavos milteliai: 0,75 puodelio (+ formai pabarstyti)
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • soda: 2 arbatiniai šaukšteliai
  • kefyras: 1 puodelis
  • stipri juoda kava: 1 puodelis
  • augalinis aliejus: 0,5 puodelio
  • kiaušiniai: 2
  • vanilė

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepame sviestu bei apibarstome kakavos milteliais (ne miltais!) – tai suteiks pyragui sodrią rudą spalvą. Sumaišome cukrų, miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius bei sodą.

2. Tuomet kitame inde mikseriu suplakame kefyrą, kavą, aliejų bei kiaušinius. Plakame, kol viskas gerai susimaišys. Toliau plakdamos po truputį dedame sausus ingredientus. Kai juos sudedame, tešlą plakame dar apie 4 minutes.

3. Tada sukrečiame ją į kepimo formą bei kepame maždaug 45–55 minutes. Ar iškepęs, tikriname pagaliuku. Neatidarinėjame orkaitės durelių, kol kepa.

4. Išėmusi iš orkaitės palaikome pyragą formoje maždaug 20–30 minučių, tik po to išimame. Kai atauš, puošiame su šokoladiniu glajumi arba apibarstome cukraus pudra. Dabar jau mėgaujamės!

Parodyta 13, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai