Storapadė pica su vištiena
Tešlai:
- kvietiniai miltai: 2 puodeliai
- sausos mielės: 7 gramai
- cukrus: 1 šaukštelis
- druska: 1 šaukštelis
- šiltas vanduo: 1/2 puodelio
Taip pat:
- vištienos filė be odelių: 100 gramų
- trinti pomidorai be priedų
- jūros druska su pipirais
- vištienos prieskoniai
- smulkiavaisiai pomidoriukai: keli
- pievagrybiai: keli
- trupinti pistacijų riešutai
- smulkiai supjaustytas avokadas: truputėlis
- šviežias parmezano sūris
- raudonėliai (švieži arba džiovinti)
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia puodelį miltų sumaišome su druska, per vidurį padarome nedidelę duobutę. Mieles sumaišome su cukrumi bei šiltu vandeniu, leidžiame pastovėti bent keletą minučių. Supilame mieles į tešlą, išsukame šakute, pridedame dar miltų (nuo pusės iki viso puodelio) nededame per daug – svarbiausia, kad tešla neliptų prie mūsų pirštų, tačiau nebūtų per kieta. Išminkome, paliekame valandai, kol iškils (masė turi padvigubėti).
2. Tuomet vištieną apvoliojame prieskoniuose bei apkepkame. Susmulkiname riešutus, pomidorus bei pievagrybius supjaustome „riekelėmis“.
3. Tada iškilusią tešlą iškočiojame į apskritimą, dedame ant miltais pabarstytos skardos, leidžiame dar pakilti kažkur 20 minučių. Tuomet ištepame pomidorų padažu, pabarstome druska ir pipirais. Įkaitintoje orkaitėje kepame picos padą kažkur 20-25 minutes.
4. Galiausiai, ant iškepusio, kiek atvėsusio pado sudedame paukštieną, pievagrybius, avokadus, pomidorus, užbarstome riešutų, raudonėlio prieskonių. Ant viršaus užtarkuojame parmezano. Kepame karštoje orkaitėje kažkur 10-12 minučių.