Sultingi orkaitėje kepti šonkauliukai su bulvytėmis
Ingredientai 4 porcijoms:
- 1 kg šonkaulių;
- 4-5 v.š. pomidorų padažo;
- 2 a.š. cukraus;
- 2 a.š. maltos rūkytos paprikos;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a.š. džiovintų mairūnų;
- 1 a.š. česnako miltelių;
- 0,5 a.š. druskos;
- 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 12 bulvyčių + aliejaus;
Gaminimo eiga:
1. Dubenėlyje sumaišykite visus iįvardintus prieskonius.
2. Šonkauliukus nusausinkite, nulupkite plėvelę ir iš abiejų pusių įtrinkite prieskonių mišiniu. Palikite marinuotis ~ 2val.
3. Bulvytes kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną aptepkite aliejumi.
4. Imkite gilesnę kepimo skardą, ją išklokite folija (išvengsite skardos pridegimo), ant viršaus dėkite grotelės.
5. Ant grotelių išdėliokite bulvytes ir šonkaulius (taip, kaip matote foto).
6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.
Patiekite su mėgstamomis salotomis. Joms sunaudojau turimus likučius: kaliaropę, morką ir cukinijos gabalėlį. Viską sutarkavau, pagardinau druska, maltais juodaisiais pipirais, šviežiais krapais ir įdėjau majonezo.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas