Cukinijų ir pievagrybių apkepas
| |

Cukinijų ir pievagrybių apkepas

Ingredientai patiekalui:

  • cukinija
  • svogūnas
  • pievagrybiai – 250 gr
  • raudonoji paprika
  • sviestas – 50 gr
  • miltai – 2 valg. šaukšt
  • pienas – 1 stiklinė
  • sultinys – 1 stiklinė
  • druska
  • fermentinis sūris – 200 gr
  • juodieji pipirai
  • grietinė – 4 valg. šaukšt
  • citrinos sultys
  • aliejus

Gaminimo eiga:
1. Pievagrybius susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis ir trupučiu druskos.

2. Per pusę perpjautą ir išvalytą papriką kartu su puse cukinijos 8-10 min. užpilkite verdančiu vandeniu.

3. Svogūną ir likusią cukiniją nulupkite, susmulkinkite ir pakepkite.

4. Iš sviesto, miltų, sultinio, pieno, grietinės ir prieskonių pagaminkite padažą ir įmaišykite tarkuotą sūrį.

5. Į riebalais pateptą kepimo formą sudėkite keptas daržoves ir pievagrybius, sumaišytus su padažu,tada dėkite juostelėmis supjaustytą cukiniją ir papriką.

6. Cukinijų ir pievagrybių apkepą kepkite orkaitėje apie 30 min.

Parodyta 8, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai