Sushi „Philadelphia” receptas
Visus žemiau paminėtus ingredientus sušiams gaminti galite įsigyti didžiuosiuise prekybos centruose. Wasabi krienų galima įsigyti pastos arba miltelių pavidale. Jeigu įsigijote wasabi miltelius, sumaišykite juos su vandeniu ant pakuotės nurodytu santykiu. Šiems sušiams gaminti dar reikės specialaus bambukinio kilimėlio, kurį geriau apvynioti maistine plėvele, kad ilgiau tarnautų.
Ingedientai:
- paruošti suši ryžiai – 120-130 g. (kaip paruošti ryžius skaitykite po receptu)
- žalia arba rūkyta lašiša – 35-40 g
- sūrio kremas „philadelphia” – 15 g
- jūros dumblio nori lapas – 0,5 vnt
- ilgavaisio agurko lazdelė (per visą ilgį, arba kelios lazdelės)
- avokado – kelios lazdelės
- wasabi krienai
- sojos padažas
- marinuotas imbieras
Gaminimo eiga:
1. Vandenyje sudrėkiname pirštus. Imame saują suši ryžių (apie 120-130 g), dedame juos ant nori lapo, pirštais paskirstome po visą lapą ir paslegiame, kad gerai priliptų.
2. Nori lapą su ryžiais dedame ant bambukinio kilimėlio (ryžiai apačioje). Imame truputėlį wasabi krienų ir tepame piršto platumo juostą per visą nori lapo ilgį. Ant lapo tepame sūrio kremą, dedame agurko ir avokado lazdeles ir kilimėlio pagalba formuojame suši. Kaip tai daryti puikiai matosi šiame video.
3. Gautą suši ritinėlį apdengiame plonais lašišos gabalėliais ir kilimėlio pagalba dar paslegiame, kad lašiša priliptų. Ritinėlį supjaustome į 8 lygias dalis. Priš pjaustant, peilį sudrėkiname šaltu vandeniu.
4. Suši „Philadelphia” tiekiame su marinuotu imbieru, wasabi krienais ir sojos padažu. Prieš valgant sojos padažo įsipilama į specialią gilią lėkštelę ir jis paskaninamas wasabi krienais. Trumpam imerkiame suši į sojos padažą ir valgome. Skanaus!
Na o jeigu dar neįgudote naudotis Rytų Azijos šalių stalo įrankiais – lazdelėmis, siūlau pažiūrėti video.
Suši ryžių ruošimas:
Spečialių ryžių sušiams gaminti galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose.
Taigi, reikės: suši ryžiai – 2 stiklinės; ryžių actas – 100 g; cukrus – 50 g; žiupsnelis druskos.
Išvirti suši ryžiai neturi būti sulipę, juos sulipins saldintas ryžių actas, todėl prieš verdant ryžius būtina juos gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu. Jeigu turite laiko, palikite ryžius sietelyje 10 minučių, kad jie kiek suminkštėtų.
Į puodą beriame nuplautus ryžius ir užpilame juos 2,5 stiklinės šalto virinto vandens. Puodą uždengiame dangčiu, užviriname ir verdame 5 minutes ant didesnės liepsnos, tada liepsną sumažiname ir verdame dar 15 minučių. Visą virimo laiką neatidenkite puodo, kad neišeitų garai. Išvirus ryžius, puodą nukaičiame ir paliekame 20-30 minučių pastovėti.