Svieste keptas žiedinis kopūstas
Ingredientai:
- žiedinis kopūstas – 1 vnt. (nedidelis)
- sviestas – 2-3 valgomieji šaukštai
- augalinis aliejus – šlakelis
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas
- džiūvėsėliai – 2-3 valgomieji šaukštai
- rūgščioji druska – žiupsnelis (ant šaukštelio galo)
- druska
Gaminimo eiga:
1. Žiedinį kopūstą suskirstome žiedynais ir verdame pasūdytame ir rūgščiąja druska pagardintame vandenyje apie 6-8 minutes. Kai išverda, nupilame vandenį ir žiedinius kopūstus nusausiname.
2. Į keptuvę dedama sviesto, pilama šlakelis augalinio aliejaus. Riebalams įkaitus į keptuvę dedame žiedinius kopūstus. Kelias minutes pakepiname, apibarstome druska, džiūvėsėliais ir dar pakepiname. Dedame šaukštą grietinės ir maišant dar pakaitiname.
3. Taip pagaminti žiediniai kopūstai gali būti patiekiami su pomidorų padažu ir juodos duonos riekele. Skanaus!