Tikrasis skruzdėlynas
Reikės:
- kiaušinių – 2 vnt.
- cukraus – 1 – 1,5 valg. šaukšt.
- druskos – 1/4 arb. šaukšt.
- pieno – 1 stiklinės (220 ml.)
- miltų – 1 ir 1/2 stiklinės
- vanilės kvapų
- aliejaus kepimui
- cukraus pudros patiekimui
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius, cukrų, druską, pieną (geriau riebesnis), miltus, kvapus suplakite iki vientisos masės. Tai galite padaryti kokteilinėje ar šluotele. Gaunasi šiek tiek tirštesnė nei lietinių tešla. Svarbiausia, kad masė būtų vientisa, be miltų grūdelių.
2. Tešlą palikite 20 min. pastovėti.
3. Įkaitinkite puode ar gruzdintuvėje aliejų. Įrankį rosette’ms kepti įmerkite į aliejų, kad įkaistų.
4. Antgalio 3/4 dalį pamerkite į tešlą (negalima pamerkti viso antgalio, nes sausainėlis neatšoks nuo antgalio) ir į įkaitintą aliejų. Po kelių sekundžių tešla atšoks nuo formelės, kepkite dar 20-30 sekundžių. Ištraukite ant popierinio rankšluosčio.
5. Nuvarvintas rosettes pabarstykite cukraus pudra ir galite traškinti!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Enrikos receptai