Trapiosios tešlos obuolių štrudelis
Ingredientai:
- sviestas: 200 gramų
- cukrus: 1 stiklinės (stiklinė – 250 mililitrų)
- miltai: 3 stiklinių
- druska: žiupsnelio
- kiaušiniai: 2
- obuoliai: 4
- cinamonas
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kambario temperatūros sviestą supjaustome mažais gabalėliais. Ant sviesto beriame miltus, druską bei cukrų, suminkome tarp pirštų.
2. Tuomet į gautą masę įmušame kiaušinius, užminkome tešlą (tešla turi būti minkšta bei elastinga; jei reikia, įberiame dar truputį miltų). Tešlą dedame į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
3. Išėmus iš šaldytuvo palaikome kambario temperatūroje maždaug 5–10 minučių, kad sušiltų.
4. Tada iškočiojame lakštą, burokine tarka užtarkuojame obuolius, apšlakstome citrinos sultimis, apibarstome cukrumi, cinamonu, susukame į vyniotinį, įpjauname keliose vietose, kad, kai keps, nesutrūkinėtų. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40–45 minutes. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Loretos išbandyti receptai