Varškės apkepas su džiovintais vaisiais
Ingredientai apkepui:
- varškė: 1 kilogramas
- kiaušiniai: 3
- miltai: 4 valgomieji šaukštai
- cukrus: 1-2 valgomieji šaukštai
- vanilės: 1 pakelis
- druska: 1/4 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1/2 arbatinio šaukštelio
- džiovinti vaisiai: razinos, abrikosai ar kitokie
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia varškę, kiaušinius, cukrų, vanilę, miltus bei kepimo miltelius gerai išmaišome. Sudedame džiovintus vaisius (prieš tai nuplovus ir truputį pamirkius) bei dar kartelį išmaišome.
2. Tuomet skardą ištepame sviestu, pabarstome miltais, supilame varškės masę, išlyginame.
3. Tada skardą pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame šioje temperatūroje maždaug 50 minučių.
4. Galiausiai kai apkepas įgaus tamsaus aukso atspalvį, išjungiame orkaitę, leidžiame apkepui atvėsti bei išimame iš skardos. Patiekiame su uogiene, grietine arba grietinėle. Tikras gardumėlis!