Varškės sausainiai su obuoliais
|

Varškės sausainiai su obuoliais

„Skanu ir paprasta! Sausainiukai gaunasi minkšti, o obuoliai jiems suteikia gaivumo.“

Reikės:

  • varškės – 150 gr
  • sviesto (atšaldyto) – 150 gr
  • miltų – 150 gr
  • vanilinio cukraus – 1½ arb. šaukštelio
  • obuolių – 2-3 vnt
  • cukraus
  • cinamono

Gaminimo eiga:
1. Miltus prasijokite į dubenį ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, pridėkite sutrupintą varškę, vanilinį cukrų ir išminkykite tešlą (jei tešla gausis labai lipti, galite dar įberti apie 50 g miltų, bet ne daugiau). Suviniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min.

2. Tešlą, ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite 3mm storio sluoksniu ir stiklinės pagalba išspauskite apskritimus.
Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis.

3. Skilteles apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje (jei nemėgstate labai saldžiai galite apvolioti tik cinamone) ir dėkite į tešlos apskritimus, perlenkite pusiau. Šonus gerai su pirštais sulipdykite, nes kitaip kepant gali atsilenkti, o vidurį – nebūtina.

4. Viršų pabarstykite cukrumi.

5. Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180° C temperatūroje apie 20 minučių.

Išėjo 40 vnt. sausainiukų. Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Rasos virtuvės užrašai

Parodyta 97, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai