Varškės tinginys su uogomis
Ingredientai:
- varškė: 400 gramų (9% riebumo)
- kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
- sausainiai: 2 pakelių (puikiai tiks „Du gaideliai)
- kondensuotas pienas: 0,5 skardinės (apie 200 gramų)
- vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
- citrinos žievelės: 1 vnt.
- cukraus pudra: 3 valgomųjų šaukštų
- šviežios uogos: 400 gramų (pvz. braškės, avietės, mėlynės arba šilauogės)
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi, suberiame trintą varškę bei gerai išsukame, kad susidarytų vientisa masė.
2. Tuomet į paruoštą sviesto bei varškės mišinį suberiame sutrupintus sausainius, įpilame kondensuotą pieną, įberiame aguonų bei šviežių uogų, įtarkuojame citrinos žievelę bei maišome, kol vienodai pasiskirstys.
3. Į formą (naudota silikoninė) suverčiame pagamintą masę, vienodai paskirstome bei išlyginame paviršių. Statome stingti bei brinkti valandai į šaldiklį, o po to į šaldytuvą nors 4 valandoms, o geriausiai paliekame per naktį. Sustingusį „Tinginį” išimame iš formos bei papuošiame uogomis. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Utenos diena