Vištienos blauzdelės grietinėlės padaže
Ingredientai:
- vištienos blauzdelės: 1 kilogramas
- grietinėlė: 100 mililitrų
- daržovių sultinys: 100 mililitrų
- sviestas: 50 gramų
- malti juodieji pipirai: žiupsnelis
- druska: žiupsnis
- petražolės: saujelė
- aliejus: kepimui
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia paukštieną nuplauname, paliekame nuvarvėti arba tiesiog popieriniu rankšluosčiu nusausiname.
2. Tuomet druską bei pipirus sumaišome bei įtriname vištieną. Sudedame į dubenį, uždengiame bei kažkur valandai padedame ją į šaldytuvą.
3. Tada įkaitiname keptuvėje aliejų, sudedame vištienos gabaliukus kepti, uždengiame dangtį. Kartas nuo karto mėsos gabaliukus apversčiame. Kepame maždaug 20 minučių.
4. Po to karštį sumažiname. Įdedame į keptuvę sviestą. Sultinį sumaišome su grietinėle bei supilame į keptuvę. Uždengiame bei patroškiname paukštieną dar maždaug 3-5 minutes. Užberiame sukapotas petražoles, dar sykį pamaišome.
5. Galiausiai paukštieną patiekiame su ryžiais arba su šviežių daržovių (pavyzdžiui, kopūstų) salotomis, alyvuogėmis, kepintu arba šviežios citrinos griežinėliu. Tikras gardumėlis. Skanaus!