Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu
Ingredientai:
- balta sumuštinių duona: 4 riekelės
- pieno: 100 ml
- svogūnų: 1
- maltos vištienos: 350 gramų
- kiaušinių: 1
- tarkuotų apelsino žievelių: 1 apelsino
- citrinos sulčių: 1 šaukšto
- vištienos sultinio: 1 litro
Padažui:
- pieno: 100 mililitrų
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- miltų: 1 valgomojo šaukšto
- kaparėlių: 2 valgomųjų šaukštų
- druskos
- pipirų
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia sumuštinių duonos riekeles (be plutelių) išmirkome piene. Išgriebus nuspaudžiame. Tada svogūnus nulupame bei ganėtinai stambiai sutarkuojame. Paruoštus produktus sudedame į dubenį su malta vištiena.
2. Tuomet įmušame kiaušinį, suberiame tarkuotas apelsino žieveles, supilame citrinos sultis, pagal skonį pasūdome, įberiame maltų pipirų bei aliejumi pateptomis rankomis suformuojame skaniuosius kukulius.
3. Paskui sudedame į puodą, užpilame vištienos sultiniu (jis turi kukulius apsemti). Uždengiame bei troškiname ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių.
4. Galiausiai keptuvėje išlydome sviestą bei jame pakepiname miltus. Supilame pašildytą pieną bei kaitiname, kol masė taps vientisė. Pasūdome, pagardiname pipirais, sudedame kaparėlius bei dar apie porą minučių pakaitiname. Ragaujam ir skanaujam!