Vyniotinis su uogiene
Vyniotiniui reikės:
- kiaušinių: 3
- cukraus: 150 mililitrų
- pieno: 2 šaukštų
- kvietinių miltų: 200 mililitrų
- kepimo miltelių
Pertepimui:
- cukraus: 2 šaukštų
- uogienės: 200 mililitrų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros. Išplakame kiaušinius su cukrumi iki purumo. Supilame pieną bei išmaišome. Sumaišome miltus su kepimo milteliais bei supilame į kiaušinių masę. Užminkome tešlą.
2. Tuomet išklojame kepimo formą su kepimo popieriumi bei išpilame joje tešlą lygiu sluoksniu. Tešlą išlyginkite per visą kepimo formą. Įdedamee į orkaitės vidurį maždaug 5 minutėms.
3. Iškepus išimame iš kepimos formos. Kepimo paviršių lygiai apibarstome dviem šaukštais cukraus bei tepame lygiu uogienės sluoksniu. Greitai suvyniojame vyniotinį bei paliekame atvėsti. Pjaustome maždaug 1,5-2 centimetrų riekelėmis prieš patiekdami į stalą.
Skanaujame!