zagareliai 3 1
|

Žagarėliai

Patiekalui reikės:

  • kefyro – 250 ml
  • grietinės – 100 gramų
  • miltų – ~500 gramų
  • kiaušinių – 1 vnt
  • kepimo miltelių – 15 gramų
  • cukraus – 1 valg. šaukšto
  • vanilinio cukraus – 1/2 arb. šaukštelio
  • druskos – 1/2 valg. šaukšto
  • augalinio aliejaus – žagarėlių kepimui
  • miltinio cukraus – žagarėlių apibarstymui

Gaminimo eiga:
1. Į dubenį mušame kiaušinį, suplakame, pilame kefyrą, dedame grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dalimis sijojame į dubenį ir maišome, kol bus galima minkyti tešlą rankomis. Suminome tešlą, ji turi gautis minkšta ir elastinga, tačiau nebekibti prie rankų.

2. Paviršių, ant kurio kočiosime žagarėlių tešlą, pabarstome miltais. Iškočiotą tešlą supjaustome trikampėmis ar keturkampėmis juostelėmis, įpjauname kiekvienos juostelės vidų ir vieną juostelės galą ištraukiame per įpjovą.

3. Puode įkaitiname augalinį aliejų ir kepame po kelis žagarėlius vienu metu, kol gražiai apskrus.

4. Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra. Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai