Žemaičių blynai su daržovių įdaru
Ingredientai patiekalui:
- virtos bulvės (didelės) – 6 vnt
- miltai – 2 stiklinės
- svogūnas
- didelė morka
- petražolės
- špinatai
- bazilikas
- moliūgas – 200 gr
- druska
- juodieji pipirai
- aliejus
Gaminame:
1. Virtas bulves sutrinkite, įberkite petražolių ir špinatų, pasūdykite ir suminkykite su miltais.
2. Įdaras: aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, po kelių minučių sudėkite tarkuotas morkas, dar po 5 min. – tarkuotą moliūgą. Įberkite prieskonių, pagal skonį druskos ir troškinkite, kol suminkštės.
3. Iš bulvių tešlos formuokite blynus su įdaru viduryje ir apkepkite juos aliejuje, kol gražiai parus.
Skanaus!