Žemės riešutų chalva
Ingredientai:
- žemės riešutai be odelės: 300 gramų
- vanduo: 50 mililitrų
- cukrus: 130 gramų
- sviestas: 100 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje žemės riešutus paskrudinkite bei susmulkinkite blenderiu iki riešutų sviesto konsistencijos. Supilkite išlydytą sviestą bei išmaišykite.
2. Tuomet ant vidutinės ugnies pavirkite vandenį su cukrumi maždaug 10 minučių. Iškart supilkite į riešutų sviestą bei greitai išmaišykite. Dėkite masę į indą išklotą kepimo popieriumi bei gerai suspauskite.
3. Tada dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Vėliau laikykite kambario temperatūroje. Skanaukite!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai