„Žento“ blynai (Iš vištienos krūtinėlės)
Ingredientai:
- vištienos krūtinėlės file: 500 gramų
- kiaušiniai: 2
- česnakai: 3 skiltelių
- majonezas: 3 šaukštų
- bulvių krakmolas: 2 šaukštų
- svogūnų laiškai: 3-4 šakelių
- krapai: nedidelio ryšulėlio
- fermentinis sūris: 50 gramų
- Himalajų druska: trupučio
- malti pipirai: trupučio
- aliejus: kepimui
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais, sūrį sutarkuokite, česnakus išspauskite, svogūnų laiškus bei krapus susmulkinkite ir dėkite į dubenį su krūtinėlės filė. Tuomet muškite kiaušinius, berkite bulvių krakmolą, dėkite majonezą, berkite prieskonius bei ganėtinai gerai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių.
2. Tada į keptuvėje įkaitintą aliejų šaukštu dėkite tešlos bei formuokite blyną. Kepkite, kol įgauna auksinę spalvą (maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės). Patiekite su mėgiamu garnyru.
Pastebėjimas: Blynai turėtų būti per visą keptuvę, bet manoji didelė, ko gero, nesugebėčiau apversti, todėl nerizikavau.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai