Žuvienė iš lašišos su krapais ir grietinėle
Ingredientai:
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- sviestas: 2 šaukštų
- žuvies sultinys: 1,5 litro
- bulvės: 3
- lašiša: 400 gramų
- druska
- pipirai
- grietinėlė (sriubos užbalinimui)
- krapai (nepagailime jų)
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje keptuvėje išlydome sviestą bei apkepiname susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas morkas.
2. Tuomet puode, kuriame virsime žuvienę, užviriname sultinį. Sudedame kubeliais supjaustytas bulves, pakepintas daržoves bei verdame apie 10 minučių.
3. Tada lašišą susmulkiname nedideliais gabalėliais ir, kai daržovės suminkštės, dedame į puodą bei verdame maždaug 5–10 minučių.
4. Baigiant virti paskaniname druska bei pipirais. Suberiame susmulkintus krapus bei išjungiame viryklę.
5. Tiekdamos sriubą atskirai patiekiame grietinėlės užsibalinti sriubai. Skanaujame!