Velykiniai pyragaičiai
Ingredientai pyragaičiams:
- 2 ir ½ puodelio – savaime kylančių miltų
- 2/3 puodelio – rudojo cukraus
- 1 puodelis – pieno
- 125g – išlydyto ir atvėsinto sviesto
- ½ puodelio – razinų
- ½ puodelio – serbentų
- ½ puodelio – graikiškų riešutų
- ¼ puodelio – išlydyto baltojo šokolado
- 2 vnt – kiaušiniai
- 1 arbatinis šaukštelis – vanilės esencijos
Gaminame:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išsijokite miltus ir rudąjį cukrų į didelę indą ir padarykite šulinį centre.
2. Supilkite pieną, kiaušinius, sviestą ir vanilės esenciją į ąsotį. Supilkite į indą su sausais ingredientais ir švelniai sumaišykite. Sudėkite vaisius ir riešutus, švelniai išmaišykite.
3. Mišinį po lygiai paskirstykite į formeles. Kepkite 20 minučių, kol iškils. Atvėsinkite.
4. Ant pyragaičių padarykite kryželius iš baltojo šokolado ir palikite sustengti.