Kepta kiaulės karka
Patiekalui reikės:
- kiaulės karka: 1
- bulvės: 1 kilogramas
- česnakas: 2 skiltelės
- garstyčios: 1 valgomasis šaukštas
- druska
- lauro lapai
- pipirai
- čiobreliai: žiupsnelis
- raudonėliai: žiupsnelis
- svogūnai: 1
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia karką gerai ištrinkime su pipirais, druska, lauro lapais bei garstyčiomis (galime tai padaryti ir iš vakaro).
2. Karką įdėkime į rankovę bei kepkime maždaug 40 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Tuomet sumažinkime temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkime dar apie pusvalandį.
3. Bulves išvirkime su lupenomis (nepervirkime, jos turėtų likti kietokos), nulupkime, apibarstykime čiobreliais, raudonėliais, saldžiąja paprika bei druska. Apšlakstykime viską aliejumi.
4. Galiausiai kepimo rankovę prakirpkime, susirinkusiose sultyse apvoliokime bulves bei sudėkime aplink karką, kepkime dar maždaug 30 minučių. Skonis nuostabus!