Varškiniai rageliai
Rageliams reikės:
- varškė: 200 gramų
- sviestas: 100 gramų
- druska: 1/4 arbatinio šaukštelio
- miltai: 150 gramų
- marmeladas: 200-250 gramų (karščiui atsparaus, kepiniams)
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia užminkome tešlą ir padaliname į du rutulius. Kiekvieną iškočiojame į apskritimą, apipjauname kraštus, pasinaudodami didele lėkšte. Tada padaliname į 12 dalių. Dedame po 1 arbatinį šaukštelį marmelado bei atsargiai suvyniojame.
2. Tuomet sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol pagels. Kai atvės, pabarstome cukraus pudra. Tikras skanumėlis 🙂