Salotos su keptu brie sūriu
Ingredientai salotoms:
- romėninės salotos arba salotų mišinys: 250 gramų
- vyšniniai pomidorai: 6
- obuoliai: 1/4 obuolio
- ridikėliai: 4
- sūdyti anakardžio riešutai (arba kitokie riešutai, pvz. kedro)
- brie sūris: gabalėlis
- druska
- šviežiai malti pipirai
- aliejus: 1 valgomasis šaukštas
- citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
Gaminame:
1. Pradioje nuplauname visas daržoves. Salotas susmulkiname, pomidorus perpjauname pusiau, plonais griežinėlias supjaustome obuolį bei ridikėlius.
2. Tada viską sudedame į dubenį, įberiame žiupsnelį druskos, šviežiai maltų pipirų, užpilame aliejaus bei citrinų sulčių mišinį, viską gerai išmaišome.
3. Tuomet sudedame į lėkštes, pabarstome sūdytais anakardžių riešutais.
4. Įkaitintoje grilio keptuvėje trumpai pakepiname baltąjį pelėsinį brie sūrį, kad plutelė šiek tiek apskrustų, o sūrio vidus taptų tąsus.
5. Galiausiai ant salotų kupolo viršaus uždedame pakepintą sūrio gabalėlį. Štai ir viskas. Labai skanu!
Patarimas: valgome su šviežia rugine duonele arba paskrudinto prancūziško batono riekele.