Datulių pyragas su namine karamele
|

Datulių pyragas su namine karamele

Pyragui:

  • džiovintos datulės: 200 gramų
  • verdantis vanduo: 200 mililitrų
  • kambario temperatūros sviestas: 50 gramų
  • rudasis cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 2 (didelių)
  • druska
  • cinamonas: žiupsnelio
  • miltai: 150 gramų

Karamelei:

  • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • rudasis cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • riebi grietinėlė: 100 mililitrų
  • saldus likeris: 1 valgomojo šaukšto

Gaminimo eiga:
1. Pyragui: Pradžioje datules susmulkinkite su peiliu, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite apie 30 minučių pastovėti, tuomet nukoškite bei atidėkite.

2. Tada sviestą išsukite su cukrumi, druska bei cinamonu. Įplakite kiaušinius. Įmaišykite miltus bei datules.

3. Tešlą sukrėskite į nedidelę, kepimo popieriumi išklotą, skardelę. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 30 minučių.

4. Karamelei: Sviestą ištirpinkite nedideliame puodelyje. Sudėkite cukrų, supilkite grietinėlę bei likerį. Ant vidutinės kaitros virkite, kol pasidaro norimos konsistencijos. Verdant vis pamaišykite.

5. Galiausiai palikite pravėsti bei patiekite su pyragu. Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrieles blogas

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai