Troškinti šonkauliukai su padažu
Ingredientai:
- kiaulienos šonkauliukai: 1,5 kilogramo
- svogūnai: 2
- česnakas: 2 skiltelių
- balsamico actas: 1 valgomojo šaukšto
- vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- sultinys: 0,5 litro
- pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje šonkauliukus padruskinkite bei papirinkite iš visų pusių.
2. Tuomet į gerai įkaitintą greitpuodį pilkite šlakelį aliejaus. Dalimis apkepkite šonkaulius iš visų pusių.
3. Tada apkepus šonkaulius, pakepkite smulkintus svogūnus bei česnakus, su mentele nuvalykite puodo dugną (labai svarbu, nes padažas bus skanesnis). Apkepus svogūnus sudėkite šonkauliukus, supilkite sultinį, sudėkite visus likusius ingridientus.
4. Puodą užsandarinkite. Virkite maždaug 15 minučių nuo slėgio susidarymo (arba maždaug 60 minučių paprastame puode). Baigus virti įsitikinkite, kad mėsa minkšta ir išvirus. Šonkaulius išimkite į dubenį, o į likusį padažą įpilkite pusė puodelio vandens su išmaišytais miltais — sutirštinsim padažą.
5. Padažą pakaitinkite kol sutirštės, pilkite ant šonkaulių. Valgykite su šviežiomis daržovėmis bei bulvėmis. Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Ką suvalgyti?