Moliūgų blynai
Blynams iškepti reikės:
- moliūgo – 300 gr
- miltų – 270-300 gr
- kepimo miltelių – 2 arb. šaukštelių
- kiaušinių – 2 vnt
- pieno – 200 ml
- sviesto – 40 gr
- cukraus – 100 gr
- druskos – žiupsnelio
- medaus blynų apliejimui
- augalinio aliejaus blynų kepimui
Gaminimo eiga:
1. Nuvalytą moliūgą pjaustome nedideliais kubeliais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šauname į įkaitintą orkaitę ir pakepiname kol suminkštės. Iškepusį moliūgą susmulkiname trintuvu iki košelės.
2. Į dubenį įmušame kiaušinius, pilame cukrų, žiupsnelį druskos, išplakame. Pilame pieną, tirpintą sviestą ir moliūgo košelę, vėl išplakame. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir per sietelį persijojame į dubenį su blynų tešla, išplakame plaktuvu.
3. Na ir kepame didokus blynus.. Tam reikės į keptuvę įpilti truputį aliejaus, juo sutepti visą keptuvės dugną (tai galima padaryti sulankstyta popierine servetėle) ir pilti samtelį blynų tešlos. Kepti iš abiejų pusių. Iškeptus moliūgų blynus dedame vieną ant kito.
4. Taip pagaminti moliūgų blynai tiekiami iš karto, dar šilti. Ant viršaus galima uždėti gabalėlį sviesto ir aplieti medumi. Skanaus!