Cepelinai su mėsos įdaru
Ingredientai:
- žalios bulvės – 1 kg
- virtos bulvės – 600 gr
- krakmolas – 2-3 valg. šaukštai
Cepelinų įdarui:
- kiaulienos arba kiaulienos/jautienos faršas – 260 gr
- svogūnas – 1 galvutė
- sviestas – gabalėlis
- druska, malti juodieji pipirai
Gaminimo eiga:
1. Svogūnus smulkiai suplaustome, pakepiname svieste ir dedame į mėsos faršą. Paskaniname druska, pipirais. Viską gerai išmaišome.
2. Virtas bulves sugrūdame mediniu grūstuvu, arba sumalame mėsmale, sutarkuojame nuspaudžiame skystį ir leidžiame nusistovėti krakmolui. Tada skystį nupilame, o ant dugno likusį krakmolą dedame į tarkius. Tarkius sumaišome su virtomis ir sugrūstomis bulvėmis, papildomai įdedame 1-2 šaukštus krakmolo ir gerai išminkome. Jeigu norite, kad cepelinai būtų baltesnis, į tarkius galima įdėti sutrintą vitamino C tabletę.
3. Iš bulvių masės rankomis darome 1 cm storumo blynus, dedame įdaro ir sulipiname kraštus. Jeigu tešla kimba prie rankų, sušlapinkite jas vandeniu.
4. Dideliame puode užviriname vandenį. Į atskirą indelį pilame šalto vandens (100-150 g) ir dedame šaukštą krakmolo, išmaišome ir pilame į puodą su verdančiu vandeniu. Atsargiai sudedame cepelinus, palaukiame kol jie iškils ir nuo to laiko verdame 25-30 minučių.
Patarimas: Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!