Pyragas su kremine varške ir vyšniomis
Ingredientai:
- sviestas: 250 gramų
- kiaušiniai: 5
- cukrus: 300 gramų
- kakavos milteliai: 70 gramų
- miltai: 150 gramų
- druska
Varškės masei:
- kreminė varškė: 300 gramų
- kiaušiniai: 1
- cukrus: 150 gramų
- vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
- miltai: 50 gramų
- vyšnios arba trešnės: 150 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje išlydome sviestą bei truputį atvėsiname. Kiaušinius plakame su cukrumi, kol pašviesės bei taps puri masė. Po truputį supilame sviestą. Suberiame sausus produktus bei išmaišome.
2. Tuomet varškės sluoksniui skirtus produktus išmaišome iki vientisos masės.
3. Tada į kepimo popieriumi išklotą skardą supilame ¾ rudos tešlos, paskleidžiame skardoje, po to supilame varškės masę, paskleidžiame po visą plotį, o ant viršaus supilame likusią rudą masę. Su peiliu pabraižome per tešlos sluoksnį, kad abi masės truputį susimaišytų bei sukurtų marmuro sluoksnį.
4. Nuplauname vyšnias, išimame kauliukus. Vyšnias sudėliojame ant viršaus bei paspaudžiame į tešlą.
5 .Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 minutes (arba kol iškeps). Galiausiai pjaustome atvėsusį ir skanaujame!