Kokosinis ledų tortas
Ingredientai:
- plakamoji grietinėlė: 400 mililitrų (35%)
- paprasti šokoladiniai sausainiai: ~400 gramų
- saldintas sutirštintas pienas: 260 gramų
- kokoso drožlės: 50 gramų
- sviestas: ~50 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje dideliame dubenyje išplakame grietinėlę iki standumo, supilame sutirštintą pieną ir suberiame kokosų drožles, išmaišome.
2. Tuomet sausainius sumalame į smulkius trupinius. Sviestą išlydome bei sumaišome su puse trupinių.
3. Apskritą formą išklojame aliuminio folija bei sudedame sausainių trupinių ir sviesto mišinį, paskirstome per visą plotą. Pilame pusę grietinėlės masės, tolygiai paskirstome, po to užbarstome pusę likusių trupinių, užpilame visą grietinėlę ir užbarstome visus likusius trupinius (viduje galite daryti kelis trupinių sluoksnius, taip pat nebūtina trupinių dėti ant torto viršaus, manau, jie labiau tiktų viduje).
4. Užklojame folija bei nakčiai dedame į šaldytuvą. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Laisvalaikis virtuvėje