Bulvių apkepas
|

Bulvių apkepas

Ingredientai:

  • bulvės: 1 kilogramo
  • morkos: 2 (didelių)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • česnakas: 4 skiltelių
  • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 3
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • muskato riešutas: žiupsnelio
  • druska
  • pipirai

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje bulves, morkas bei svogūnus sutarkuojame burokine trintuve (atsipjauname keletą svogūno žiedų apkepo papuošimui). Susmulkinkame česnaką. Viską išmaišome.

2. Tuomet išplakame kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberiame bei išmaišome miltus, supilame aliejų.

3. Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilame. Supilame skystą mišinį, išmaišome, viską sudedame į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudedame svogūno žiedus arba pusžiedžius bei kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, arba kol apkepas iškeps.

4. Patiekiame su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgiamu padažu. Skanaujame!

Pastebėjimas: Šį apkepą galite kepti tiesiog keptuvėje. Skanus, paprastas patiekalas bulvių mėgėjams.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Parodyta 9, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai