Kalakutų krūtinėlė su „auksiniu“ padažu
| |

Kalakutų krūtinėlė su „auksiniu“ padažu

Reikės:

  • kalakutienos krūtinėlės: 800 gramų
  • mango: 1
  • konservuotų abrikosų su sirupu: 250 gramų
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia apipjaustome mangą, kiek įmanoma arčiau kaulo. Vaisių supjaustome kubeliais, sudedame į smulkintuvą be susmulkiname iki vientisos masės. Tuomet sudedame abrikosus su sirupu bei viską labai gerai sutriname.

2. Tuomet filė gabaliukus išmušame bei kepame ant grotelių. Galime pasinaudoti ir keptuve. Tokiu atveju mėsą reikia kepti maždaug 15 minučių, kol paruduos. Jau iškepusią mėsą pabarstome druska bei juodaisiais pipirais.

3. Paskui į nedidelę keptuvę supilame mango bei abrikosų tyrę ir ant mažos ugnies pašildome. Tik prižiūrime, kad neužvirtų, nes padažas tuomet bus per rūgštus.

4. Galiausiai kalakutieną apliejame karštu padažu bei dar kartą užberiame žiupsnelį druskos ir šiek tiek juodųjų pipirų. Garnyrui puikiai tinka ryžiai. Skanaus!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai