Sausainiukai su obuoliukais
„Šį kartą naudojau obuolius, kurie buvo rūgštoki, šiek tiek trūko saldumo, todėl teko gausiai apibarstyti cukraus pudra. Jei jūsų obuoliai gerai sunokę, siūlau nieko nekeisti.
Nebijokit tešlos minkymo, darbo visai nedaug, o pati tešla nelimpa prie rankų ir maloniai lengvai pasiduoda kočiojimui.“
Reikės:
- obuolių – 4 vnt
- malto cinamono – 1 arb. šaukšt
- smulkaus cukraus – 1 valg. šaukšt
- margarino kepiniams – 200 gr
- grietinės – 200 gr
- miltų – 650 ml
- vanilinio cukraus – 1 pakelio
- kiaušinių trynių – 2 vnt
- žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
1. Miltus suberiame į didelį dubenį ir sumaišome su žiupsneliu druskos ir pakeliu vanilinio cukraus. Per vidurį padarome duobutę ir sudedame smulkintą margariną, grietinę, kiaušinių trynius. Tešlą suminkome rankomis ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.
2. Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustame mažomis skiltelėmis. Užberiame cinamoną, smulkų cukrų ir išmaišome.
3. Tešlą padaliname į keturis kamuoliukus. Kiekvieną jų, ant miltuoto stalo, iškkočiojam į platų skritulį ir padaliname jį į 12 lygių dalių. Ant plačiausios dalies dedame po gabalėlį obuolio ir susukame ragelius.
4. Dėliojame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduoja.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas