„Šnicelio pusbrolis“ su sviestiniu padažu
Ingredientai:
- vištienos faršas – 500 gramų
- juoda duona – 2 riekės
- pienas – 50 mililitrų
- kiaušinis – 1 vnt
- česnakas – 2 skiltelės
- svogūnas – 1/2 galvutės
- druska
- malti pipirai
- aliejus kepimui
- manai apvoliojimui
Padažui:
- sviestas – 100 gramų (reikalingas sūdytas)
- smulkinti špinatai – 2 saujos
- tarkuotas fermentinis sūris – 50 gramų
- grietinė – 2 šaukštai
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje nupjauname duonos pluteles bei susmulkiname minkštimą. Užpilame pienu bei palaikome maždaug 5 minutes.
2. Tuomet į faršą įmušame 1 kiaušinį, sudedame nuspaustą duoną, tarkuotą svogūną, česnaką, druską bei pipirus. Viską gerai išminkome.
3. Tada formuojame pailgus 1 centimetro storio šnicelius. Merkiame į kiaušinio plakinį bei apvoliojame manų kruopose.
4. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol bus gražios auksinės spalvos.
5. Padažui keptuvėje ištirpdykite sviestą, dėkite smulkintus špinatus, patroškinkite. Dėkite grietinę, tarkuotą sūrį bei gerai išmaišykite, kol sutirštės padažas.
6. Valgykite su pasirinktu garnyru bei daržovėmis.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas