Paprasti čeburekai su kiauliena
Pats paprasčiausias ir greičiausias, skaniausių čeburekų receptas!
Reikės:
- Vandens – 200 ml.;
- Aiejaus – 2 v.š.;
- Miltų – 350 gr.;
- Acto – 1 a.š.;
- Druskos – 0,5 a.š.;
- Cukraus – 0,5 a.š.;
Įdarui:
- Mėsos faršo – 300 gr.;
- Svogūno (didelio) – 1 vnt.;
- Druskos, pipirų
- Vandens arba buljono – 50~70 ml. nuo mėsos priklauso
Gaminimo eiga:
1. Išsijotus miltus suberiam į dubenį, padarom duobutę, suberiam druską, cukrų, supilam aliejų, actą, vandenį.
2. Viską maišom ir minkom tešlą. Tešla turi gautis elastinga.
3. Pagamintą tešlą vyniojam į maistinę plėvelę ir palaikom šaldytuve ~ 30 min. (kad pailsėtų). 🙂
4. Išėmę iš šaldytuvo tešlą pasidaliname į nedidelius gabaliukus ir gaminame čeburekus (tešlą reikia kočioti plonai), verdame riebaluose ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
* Čeburekų kiekis priklauso nuo gaminio dydžio.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Loretos išbandyti receptai