Čeburekai su kalakutiena
Tešlai:
- miltai: 500 gramų
- šiltas vanduo: 350 mililitrų
- aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
Įdarui:
- kalakutienos faršas: 600 gramų
- svogūnai: 1
- džiovinti raudonėliai: 1 arbatinio šaukštelio
- pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
- druska
- malti juodieji pipirai
Gaminimo eiga:
1. Gaminame tešlą. Į šiltą vandenį supilame aliejų, išmaišome bei pilame į dubenį su miltais. Suberiame druską, minkome maždaug 15 minučių, kol tešla bus elastinga bei vientisa. Padedame į dubenį ir paliekame pastovėti, kol ruošime įdarą.
2. Gaminame įdarą. Smulkiais kubeliais susipjaustome svogūną, sudedame į faršą, suberiame raudonėlius, petražoles, pagardiname su druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
3. Tuomet tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame norimo dydžio skritulį, dedame paruoštą įdarą, lenkiame per pusę, kruopščiai užspaudžiame kraštus ir papildomai dar užspaudžiame su šakute.
4. Tada paruoštus čeburekus kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas