Marmurinio šokolado tortas
Tortui reikės:
- 250 g susmulkintų šokoladinių sausainių
- 80 g ištirpinto sviesto
- 2 x 250 g Kraft Filadelfijos kreminio sūrio kapoto ir palaikyto kambario temperatūroje
- 300 ml grietinėlės
- 1 puodelio cukraus
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 3 kiaušinių
- 200 g ištirpinto ir atvėsinto baltojo šokolado
- 200 g ištirpinto ir atvėsinto pieniško šokolado
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C arba 140°C su ventiliatoriumi. Riebalais ištepkite 22 cm pločio kepimo indą ir uždėkite nelimpantį kepimo popierių. Dėkite šį indą ant kepimo padėklo.
2. Sudėkite sausainius į maisto kombainą ir gerai sutraiškykite. Tuomėt sudėkite sviestą ir dar kartą gerai išsukite. Supilkite masę į kepimo indą ir paviršių padarykite lygų. Įdėkite į šaldytuvą iki kol vėl jo prisireiks. Išvalykite maisto kombainą.
3. Sudėkite kreminį sūrį, grietinėlė, cukrų, vanilę ir kiaušinius į maisto kombainą ir sukite kol paliks vientisa masė. Išimkite pusė mišinio ir atidėkite į šalį. Sudėkite pienišką šokoladą į maisto kombainą su puse likusios masės ir sukite kol išsimaišys.
4. Sudėkite baltą šokoladą į kitą pusę musės ir išmaišykite naudodami mikserį ar plaktuvą. Supilkite mišinius ant jau paruošto sausainių pagrindo. Kepkite 1 valandą, kol kraštai sukietės, o vidurys bus dar šiek tiek drebantis. Atšaldykite ir tada įdėkite nakčiai į šaldytuvą. Prieš išardydami kepimo indą, šonus gražiai apipjaukite su peiliu. Skanaus:)