Vištiena „Tikka”
Patiekalui reikės:
- 1 puodelis natūralaus jogurto
- 1 puodelis kapotų kalendrų lapų
- 2 šaukšteliai trinto imbiero
- 3 šaukšteliai trinto česnako
- 6 pipirų grūdeliai
- 3 šaukšteliai citrinų sulčių
- 1/2 šaukštelio apelsinų minkštimo
- 1 kg vištos krūtinėlės arba kulšelių be odos
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas plonais žiedais
Gaminimo eiga:
1. Visus marinatui reikalingus ingredientus, išskyrus jogurtą, reikia sudėti į vieną indą ir ištrinti iki vientisos masės.
2. Į masę supilamas jogurtas. Gerai išmaišoma. Sudedami norimu dydžiu supjaustyti vištienos gabaliukai, gerai išmaišomi. Leidžiama pasistovėti per naktį.
3. Įkaitinama orkaitė arba keptuvė.
4. Dedami vištienos gabaliukai ir kepami, kol dailiai apskrus bei suminkštės.
5. Svogūnų žiedai atskiriami ir sumaišomi su citrinų sultimis.
6. Patiekalas patiekiamas su marinatu, svogūnais ir norimu garnyru.