Trupininis rabarbarų pyragas
Reikės:
- 100 g miltų
- 75 g cukraus
- 50 g maltų graikinių riešutų
- 75 g sviesto
- 450 g rabarbarų
- 3 šaukštų cukraus
- 1 šaukšto krakmolo
- 100 g kapotų graikinių riešutų
Gaminimo eiga:
1. Iš miltų, cukraus, maltų riešutų ir sviesto išminkykite tešlą ir ją sutrupinkite.
2. Rabarbarus nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Juos sumaišykite su cukrumi ir krakmolu. Sukrėskite į riebalais išteptą apkepo formą. Ant viršaus užberkite tešlos trupinius.
3. Kepkite iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Pabarstykite kapotais graikiniais riešutais.